Tahini Chocolate Chip Cookies
Vanille
Equinox-koekjes met chocolade en gek veel tahin (sesampasta) om de lente in te luiden! Er zit maar één specerij door het beslag. Very vanilla, I know.
ik had even geen zin in mijn bombastische spice vrienden en snakte afgelopen zondag naar een uitermate comfortabel chocolate chip koekje om me gezelschap te houden. Nu ben ik niet echt een ‘dessert person’ zoals Claire Saffitz (ik lik wel iedere pagina van haar kookboek af) dus is mijn bakstrategie als volgt: men neme 4 à 5 recepten van hetzelfde baksel en zoekt naar de perfecte verhouding. Voor dit tahini chocolate chip koekje legde ik de klassieker van Claire naast die van The New York Times, het pindakaaskoekje van Tartine, de vegan choco chip van Culy en nog een blog waar ik de naam van kwijt ben, scuzi.
Ik doop ze geslaagd. Misschien dat ik de volgende keer alleen de donkere basterdsuiker vervang door een lichtere variant want vind ‘m nu wat karamelachtig.
Ingredienten
240 g choco chip (puur 85%) - je kan een reep chocolade in stukjes snijden
115 g roomboter, op kamertemperatuur
115 g tahin (ongeroosterd)
260 g bloem
3/4 tl zout
1/2 tl baking soda
1/2 tl baking powder
1/2 el vanille
100 g kristalsuiker
150 g donkere (of lichte) basterdsuiker
2 eieren