Mexico blijft een heerlijke bron van inspiratie. De geboorteplek van chili’s, chocolade en vanille (!), waar de mensen voor 99% uit mais lijken te bestaan en in elke keuken een metate (grote vulkanische vijzel) te vinden is – tegenwoordig steevast vergezeld door een blender. Want zonder versgedraaide salsa’s is er geen maaltijd denkbaar.
Vol warmte en enthousiasme knoopt Sophie Fleur zelf het schort weer om. Dit keer kookt ze op eigen bodem een vegetarisch diner voor een kleine groep gasten, geïnspireerd door haar favoriete Mexicaanse specerijen. Een ‘Ne-xicaans’ diner, waar Mexicaanse specerijen als piment, vanille, hibiscus en chili samensmelten met Nederlandse bonen, granen en chocolade van lokale makers.
Kun je een mole maken van Hollandse wintergroenten? Hoe zou elote smaken als we bonen gebruiken in plaats van mais? Wat dacht je van tamales van griesmeel, omhuld met snijbietblad of vijgenblad – of misschien wel gestoomd in kool? Erbij karnemelk en hazelnoten-salsa macha. Kom je proeven?