Spice First Logo
Recipe

Lazy Za'atar Chips

Za'atar • Sesam • Tijm • Sumak • Oregano • Anijs

Za'atar chips voor luie mensen. Want deze hussel van kant-en-klare piadina met za'atar-olie durf ik nauwelijks een recept te noemen. Kinderen de was laten doen is moeilijker dan deze chips in de oven zetten.

De licht zurige snack om ieder moment op tafel te toveren. Omdat jij die perfecte host uit de boekjes bent, en je gasten nooit zonder snacks verwelkomt.

Ook lekker om in je eentje op de bank op te peuzelen trouwens. Vooral naast een romig dipje. Hummus, babaganoush, labneh, de hele mezze mishmash.

Porties
2
Bereidingstijd
15 min
Ingrediënten 

½ pakje (300 g) piadina uit de supermarkt. Het liefst deze: Loriana La Piadina Arrotolabile all olio d'oliva

1½ el za’atar (die koop je bij de Turkse groentewinkel of maak het zelf. Zie de laatste stap)

2 el extra vierge olijfolie


Piadina snijden |
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd ondertussen de piadina’s in driehoekjes, een soort nacho-vorm.
Husselen |
Verdeel de piadina’s over een bakplaat of bakblik en strooi er de za’atar en olijfolie overheen. Hussel met je handen zodat ieder chipje omhuld is met za’atar. Het is niet erg als er wat sesam op de bodem van het blik/plaat blijft liggen.
Bakken |
Zet de za’atar chips in de oven en bak in 10-15 min. krokant. Kijk tussendoor of het goed gaat. Serveer zo, naast een dip of over aubergine met tahin.
Zelf za’atar maken |
Rooster 50 g witte, gepelde sesam in een droge pan goudbruin en geurig. Laat afkoelen en voeg 1 el wilde tijm (of gedroogde za’atar als je dat kan vinden), 1 el sumak, ½ el zout (of minder naar smaak) en 2 el oregano toe. Optioneel: ¼ tl elk geroosterd anijszaad, venkelzaad en komijnzaad. Doe alles in een vijzel en stamp tot je een grof grijs-groenpoeder hebt.

"Kinderen de was laten doen is moeilijker dan deze chips in de oven zetten"